Jäsenkirjeet

Jäsenkirje 2/2003

Navigaatioseuran hallitus toivottaa hyvää jatkoa alkaneelle vuodelle 2003 sekä vanhoille että uusille jäsenille.

Syksy on saapunut ja kesän tapahtumat on vietetty. Diplomien jakotilaisuus pidettiin 12. kesäkuuta ravintola Segliksessä ja perinteiseen kesäregattaan Köklotin kalasatamassa 2. elokuuta saapui kohtuullinen määrä jäseniä. Tarjoamme nyt jäsenillemme kaksi mielenkiintoista matkakohdetta.

Syysmatka Kuopioon 15. marraskuuta 2003

Tule mukaan tutustumaan Suomen johtavan lasikuituveneiden valmistajan, Bella-Veneet Oy:n, tuotantolaitokseen Kuopiossa. Veistämöllä valmistetaan venemallit Bella, Flipper ja Aquador. Vierailemme Kuopiossa myös Suomen ortodoksisella kirkkomuseolla, jota pidetään läntisen Euroopan merkittävimpänä.

Oravaisten Liikenteen bussi lähtee Oravaisista klo 05.15 ja ajaa Maksamaan, Koivulahden, Sepänkylän, Vaasan (kaupungintalon), Laihian, Lapuan ja Pielaveden kautta. Lounastauko pidetään Siilinjärvellä ennen Kuopioon saapumista. Kotimatkalle lähdemme n. klo 16.30. Pyhäjärvellä nautimme iltakahvit ravintola Vaskikellon tiloissa. Vaasaan saavumme n. klo 22.00.

Osallistumismaksu jäsenille ja heidän perheenjäsenille on 25 euroa/hlö. Mikäli linja-autossa on tilaa ovat muutkin kuin jäsenet tervetulleita mukaan hintaan 30 euroa/hlö. Hintaan sisältyy linja-automatka sekä ortodiksisen kirkkomuseon sisäänpääsymaksu (arvo 7 euroa). Osallistumismaksu suoritetaan käteismaksuna matkan aikana matkaoppaalle. Matkaoppaana toimii Solveig Audas.

Sitovat ilmoittautumiset Solveig Audasille, puh. (06) 345 0221 klo 18.00 jälkeen, viimeistään 6. marraskuuta.

Vaalikokous

Tervetuloa navigaatioseuran vaalikokoukseen keskiviikkona 26. 11.2003 klo 19.00 Silverian ravintolassa, osoitteessa Ruutikellarintie 4, Vaasa. Sääntömääräiset asiat, kahvitarjoilu.

Tutkintotilaisuus

Syksyn tutkintotilaisuus pidetään perjantaina 12. joulukuuta klo 18.00 Silverian tiloissa, Ruutikellarintie 4, Vaasa.

Lehtiasiaa

Suomen Purjehtijaliitto ry ja Suomen Navigaatioliitto ry ovat ryhtyneet yhteistyöhön Purjehtija–Seglaren-lehden kohdalla, jonka seurauksena lehti toistaiseksi tulee kaikille navigaatioseuran jäsenille. Yhteistyö kestää yhden vuoden, jonka jälkeen mahdollisesta jatkoyhteistyöstä päätetään yhteisen arvioinnin jälkeen.

Allt för sjön 5–7.3.2004 Tukholmassa

Kevään Tukholman matkan suunnitelmat etenevät. Matkan järjestäjänä on Oravaisten Liikenne ja matkaoppaana toimii Solveig Audas. Oravaisten Likenteen antamat ohjelma- ja hintatiedot ovat seuraavat:

Perjantai 5.3

Keräilykierros linja-autolla tarvittaessa. Lähtö Vaasan kaupungintalolta klo 14.00, bussimatka Turkuun tauot sopivin välein. Viking Linen m/s Isabella lähtee Turun satamasta klo 21.00. Laivalla majoitumme kahden hengen hytteihin (vuoteet vierekkäin) autokannen yläpuolella.

Lauantai 6.3

Saavumme Tukholmaan klo 06.30. Siirrymme hotelliin (Scandic Hotel Continental), jossa nautimme aamiaisen. Seuraa lyhyt kiertoajelu Tukholmassa sekä käynti venenäyttelyssä Allt för Sjön Älvsjössä. Linja-auto ajaa näyttelyhallista keskustaan kahdessa vuorossä. Majoittuminen ja illallinen hotellissa Tukholman keskustassa, Centralstationenia vastapäätä.

Sunnuntai 7.3

Lähdemme kotimatkalle, m/s Isabella lähtee Tukholmasta klo 07.45. Syömme aamiaisen laivalla. Kahden hengen hytit autokannen yläpuolella ovat käytettävissämme. Saavumme Turkuun klo 19.50 ja lähdemme välittömästi kohti Pohjanmaata.

Matkan hinta

214 euroa/hlö (vähintään 40 osanottajaa)
225 euroa/hlö (vähintään 30 osanottajaa)
264 euroa/hlö (vähintään 20 osanottajaa)

Yhden hengen hotellihuoneen lisämaksu 35 euroa (laivalla kuitenkin ainoastaan kahden hengen hytti). Matkan lopullinen hinta on siis riippuvainen osanottajien lukumäärästä. Navigaatioseura vastaa venenäyttelyn sisäänpääsymaksusta (arvo 120 SEK).

Lauantai-iltana voi halutessa myös käydä teatterissa. Näytelmä valitaan lokakuun puolenvälin vaiheilla, kun teatterien näyttelykauden ohjelmat lyödään lukkoon. Teatterilipun hinta on n. 44 euroa.

Ilmoittautuminen Solveig Audasille, puh. (06) 345 0221 klo 18.00 jälkeen, viimeistään 11. tammikuuta. Mikäli tämän jälkeen vielä löytyy vapaita paikkoja, Oravaisten Liikenteellä on oikeus tarjota ne yleisölle lehti-ilmoitusten avulla.

Onko sinulla toimintaehdotuksia?

Onko sinulla ideoita tai ehdotuksia navigaatioseuran toimintaan? Tule esittämään ne vuosikokoukseen 20. helmikuuta (kts. yllä) tai ota yhteyttä hallituksen jäseniin.

Navigaatioseuralle kotisivu

Navigaatioseuralla on nyt oma Internet-kotisivu. Sisältö on toistaiseksi rajoitettu, mutta sitä tullaan laajentamaan. Kotisivu tulee sisältämään ajankohtaista tietoa seuran toiminnasta sekä helpottamaan yhteydenpitoa seuran jäsenten kanssa. Kotisivun osoite on http://www.nic.fi/~navis/, ja seuran sähköpostiosoite on navis@nic.fi.

Tutustukaa toki myös Navigaatioliiton kotisivuun: http://www.suomennavigaatioliitto.com

F-sarjan merikarttakorjauksia

Ote Tiedonantoja veneilijöille-julkaisusta Nro 5/20.11.2002:
Sarja F/820
Tilapäinen viitta asetettu, laji: I-kardinaali, paikka 63°08,66’P, 21°05,90’I.
Sarja F/821
Sektoriloisto Östra Norrskär, tarkistettu paikka 63°14,84’P, 20°41,70’I.
Poistetut valosektorit: Valkoinen 004° ­ 014°, punainen 014° ­ 110° ja vihreä 342° ­ 004°.
Muut tiedot ovat ennallaan.

Navigaatioseuran hallitus 2003

Kommodori Stig Brink
Varakommodori Lars Kukkonen
Rahastonhoitaja, jäsenrekisteri Lars Tammelin
Sihteeri Yngve Svarvar
Jäsenet Ole Audas
Paul Håkans
Ulf Hägglund
Petteri Olkkonen