Medlemsbrev

Medlemsbrev 2/2002

Vasa Navigationssällskap höll årsmöte den 20 febr. och planerade bl.a. följande aktiviteter för året:

Tentamenstillfällen

Tentamenstillfällen i navigation fredagen den 19 april (redan avklarat) samt i medlet av december.

Strömmingsmarknaden

En BUSSRESA TILL STRÖMMINGSMARKNADEN I HELSINGFORS är också under planering. Resan företas 12 – 13 oktober och blir alltså en tvådagars resa med övernattning. Samtidigt pågår SEGELSKEPPSDAGARNA på orten varför vi även besöker detta evenemang.

Höstens resa till Strömmingsmarknaden och Segelskeppsdagarna i Helsingfors närmar sig. Resan arrangeras av Oravais Trafik och Solveig Audas är reseledare. Program enligt följande:

Lördag 12.10
Uppsamling med bussen enligt behov. Avfärd från Stadshuset i Vasa kl 04.30. Resa till Helsingfors med lämpliga pauser. Vi besöker Strömmingsmarknaden i Helsingfors ­ det äldsta traditionella evenemanget. I mer än hundra år har fiskare från hela Finland samlats en gång i året vid Salutorget i Helsingfors. På marknaden säljs på traditionellt vis saltad strömming, kryddfisk samt olika slags marinerad strömming. Passa på att provsmaka årets strömmingsnyheter och köp hem goda inläggningar. Samtidigt pågår också Segelskeppsdagarna vid Salutorget. Besök också anrika Saluhallen med alla dess läckerheter.

Logi i dubbelrum på Scandic Hotel Grand Marina på Skatudden, promenadavstånd från Salutorget. Middag på hotellet kl 19.30.

Söndag 13.10
Frukost på hotellet. Besök på Sjöfartsmuseet på Högholmen. Returresa Helsingfors­-Vasa med lämpliga pauser.

Resans pris:
– 137 euro/person (vid minst 20 deltagare)
– 124 euro/person (vid minst 25 deltagare)
– 115 euro/person (vid minst 30 deltagare)
– Tillägg för enkelrum 32 euro.

I priset ingår:
– Bussresa Vasa­-Helsingfors­-Vasa i helturistbuss
– Övernattning på hotell i dubbelrum
– Måltider 1 x middag, 1 x frukost
– Reseledarens tjänster

I priset ingår ej:
– Övriga måltider
– Måltidsdrycker

Som framgår av prisuppgifterna kommer resans slutliga pris att vara beroende av antalet deltagare. Navigationssällskapet står för inträdet till Sjöfartsmuseet (ca 14 euro/deltagare).

Anmälningar:
Anmälningar till Solveig Audas, tfn (06) 345 0221, kvällstid efter kl 18.00, eller till Stig Brink, tfn (06) 321 1146 senast den 12 september.

Utförligare program och tidtabell sänds till de som anmält sig.

Deltagande i flera av de planerade aktiviteterna förutsätter att man anmäler sig. Läs därför ANSLAGSTAVLAN i Vasabladet för närmare uppgifter.

Navigationssällskapets hemsida

Navigationssällskapet har numera en egen hemsida på Internet. Innehållet är tillsvidare begränsat, men kommer efterhand att utökas. Hemsidan skall innehålla aktuell information om sällskapets olika aktiviteter och underlätta kontakten med medlemmarna. Sidans adress är http://www.nic.fi/~navis/, och e-postadressen till sällskapet är navis@nic.fi.

Titta gärna även på Navigationsförbundets hemsida: http://www.bananabit.com/naviga.

Navigationssällskapets styrelse 2002

Kommodor Stig Brink
Vice kommodor Lars Kukkonen
Kassör, medlemsregister Lars Tammelin
Sekreterare Yngve Svarvar
Ledamöter Ole Audas
Paul Håkans
Ulf Hägglund
Petteri Olkkonen