Medlemsbrev

Medlemsbrev 2/2003

Navigationssällskapets styrelse önskar både gamla och nya medlemmar en god fortsättning på det nya året 2003.

Hösten har kommit och sommarens aktiviteter är avklarade. Den 12 juni hölls diplomutdelning vid restaurang Seglis och lördag den 2 augusti samlades ett antal personer vid Köklot fiskehamn till den traditionella familjeregattan.

Vi erbjuder nu för medlemmarna två intressanta resor.

Höstresa till Kuopio 15 november 2003

Kom med på exkursion till Bella-Veneet Oy båtbyggeri i Kuopio, ledande tillverkare av glasfiberbåtar i Finland. Båtmodellerna som tillverkas är Bella, Flipper och Aquador. Efteråt besöker vi Finlands ortodoxa kyrkomuseum i Kuopio, vilket anses vara Väst-Europas mest betydelsefulla.

Oravais Trafiks buss start i Oravais kl. 05.15 och kör via Maxmo, Kvevlax, Smedsby, Vasa (stadshuset), Laihela, Lapua och Pielavesi. Lunchpaus håller vi i Siilinjärvi före besöket i Kuopio. Under hemresan som inleds ca 16.30 dricker vi kvällskaffet vid restaurang Vaskikello i Pyhäsalmi.

Ankomst till Vasa ca 22.00.

Resans pris är 25 €/person för medlemmar och deras familjemedlemmar. Om det finns plats i bussen är även icke-medlemmar välkomna med till ett pris av 30 €/person. I priset ingår bussresa samt inträde till Finlands ortodoxa kyrkomuseum (värde 7 €). Avgiften betalas kontant i bussen till reseledaren Solveig Audas.

Bindande anmälningar tas emot av Solveig Audas, tfn (06) 3450221 efter kl. 18.00, senast den 6 november.

Valmöte

Välkommen till valmötet onsdagen den 26.11.2003 kl 19.00 som hålls på restaurang Silveria, Krutkällarvägen 4 Vasa. Stadgeenliga ärenden. Kaffeservering.

Skeppartentamen

Höstens tentamentillfälle hålls fredagen den 12 december kl 18.00 på restaurang Silveria, Krutkällarvägen 4 Vasa.

Tidningssammanslagning

Som en följd av att Finlands Seglarförbund rf och Finlands Navigationsförbund rf har inlett samarbete kring tidningen Purjehtija – Seglaren, erhåller för närvarande medlemmar i navigationssällskapen tidningen. Samarbetet gäller dock enbart för ett år varefter prövning görs huruvida samarbetet skall fortsätta.

Allt för sjön 5-7.3 2004 i Stockholm

Planering av vårens resa till båtmässan i Stockholm framskrider. Resan arrangeras av Oravais Trafik och Solveig Audas är reseledare. OT har gett program och prisuppgifter enligt följande:

Fredag 5.3

Uppsamling med bussen enligt behov. Avfärd från Vasa Stadshus kl. 14.00, bussresa till Åbo med lämpliga pauser. Viking Line´s MS Isabella avgår kl. 21.00. Ombord har vi två personers hytter över bildäck med bäddar bredvid varandra.

Lördag 6.3

Ankomst till Stockholm kl. 6.30. För att ha det bekvämare äter vi frukosten på vårt hotell Scandic Hotel Continental. Vi gör en kort rundtur i Stockholm. Besök på båtmässan Allt för Sjön i Älvsjö. Bussen kör från mässan in till centrum i två omgångar. Logi och middag på Scandic Hotel Continental, beläget i absoluta city mittemot Centralstation.

Söndag 7.3

Vi åker hemåt med morgonfärjan. Frukosten äter vi ombord på färjan i stället för på hotellet. MS Isabella avgår kl. 7.45 från Stockholm. Ombord har vi två personers hytter ovanför bildäck.

Vi anländer till Åbo kl. 19.50, därifrån vidtar hemresan omedelbart.

Prisuppgifter

214 € / person (vid minst 40 deltagare)
225 € / person ( vid minst 30 deltagare)
264 € / person ( vid minst 20 deltagare)

Tillägg för enkelrum 35 € (inkluderar ej enkelhytt)

Som framgår av prisuppgifterna kommer resans slutliga pris att vara beroende av antalet deltagare. Navigationssällskapet står för inträdet till båtmässan (SEK 120,-).

På lördagskvällen ges tillfälle till teaterbesök för den som så önskar. Valet av pjäs blir klart i medlet av oktober när teatrarnas spelplaner har fastslagits. Biljettens pris är ca 44 euro.

Anmälan till Solveig Audas, tfn 345 0221, kvällstid efter kl 18.00 senast den 11 januari 2004. Finns därefter lediga platset kvar bjuder OT ut dem via tidningsannonsering.

Navigationssällskapets hemsida

Navigationssällskapet har numera en egen hemsida på Internet. Innehållet är tillsvidare begränsat, men kommer efterhand att utökas. Hemsidan skall innehålla aktuell information om sällskapets olika aktiviteter och underlätta kontakten med medlemmarna. Sidans adress är http://www.nic.fi/~navis/, och e-postadressen till sällskapet är navis@nic.fi.

Titta gärna även på Navigationsförbundets hemsida: http://www.suomennavigaatioliitto.com

Har du förslag till verksamhet?

Har du idéer eller förslag till verksamhet för navigationssällskapet? Kom och presentera dem på årsmötet den 20 februari (se ovan) eller tag kontakt med någon av styrelsemedlemmarna.

Sjökortsrättelser, F-serien

Utdrag ur Underrättelser för båtförare Nr 5/20.11.02:
Serie F/820
Tillfällig prick utlagd, typ: O-kardinal, position 63°08,66’N, 21°05,90’O.
Serie F/821
Sektorfyren Östra Norrskär, positionen kontrollerad 63°14,84’N, 20°41,70’O.
Indragna sektorer: Vit 004° ­ 014°, röd 014° ­ 110° och grön 342° ­ 004°.
Övriga uppgifter oförändrade.

Navigationssällskapets styrelse 2003

Kommodor Stig Brink
Vicekommodor Lars Kukkonen
Kassör, medlemsregister Lars Tammelin
Sekreterare Yngve Svarvar
Ledamöter Ole Audas
Paul Håkans
Ulf Hägglund
Petteri Olkkonen