Medlemsbrev

Medlemsbrev 1/2000

Vårens tentamenstillfälle

När detta brev postas har vårens tentamenstillfälle redan lämnats akteröver. I tentamen den 14 april på Vasa Arbis deltog sammanlagt 40 skepparaspiranter, av vilka 10 tenterade skärgårdsnavigation, 23 kustnavigation och 7 astronomisk navigation.

Utdelning av skeppardiplom

Diplomutdelning ordnas fredagen den 16 juni kl 18 på restaurang Segeli, där Navigationssällskapet bjuder på kaffe med dopp. Efter diplomutdelningen finns möjlighet att köpa kokarder, gradbeteckningar, kompetensvimplar och andra skepparprylar.

Observera att diplomen bör avhämtas personligen.

Allt för sjön 2001 i Stockholm

Den traditionella bussresan till BÅT 2000 i Helsingfors blev av olika orsaker inte av den här säsongen. I stället planeras en kombinerad mäss- och teaterresa till Stockholm våren 2001. Resan arrangeras av Oravais Trafik, och anmälningar om deltagande kan göras direkt till researrangören per telefon (06) 318 4000

Närmare uppgifter om tidtabell och anmälningstid kommer att framgå av researrangörens annonser i lokaltidningarna. Kom ihåg att uppge medlemskap i Vasa Navigationssällskap vid bokningen för att få resan till medlemspris.

Navigationssällskapets hemsida

Navigationssällskapet har numera en egen hemsida på Internet. Innehållet är tillsvidare begränsat, men kommer efterhand att utökas. Hemsidan skall innehålla aktuell information om sällskapets olika aktiviteter och underlätta kontakten med medlemmarna. Sidans adress är http://gamma.nic.fi/~navis/, och e-postadressen till sällskapet är navis@nic.fi.

Titta gärna även på Navigationsförbundets hemsida:
http://www.bananabit.com/naviga.

Navigationssällskapets styrelse 2000

Kommodor Stig Brink
Vicekommodor Lars Kukkonen
Kassör, medl.register Lars Tammelin
Sekreterare Yngve Svarvar
Ledamöter Ole Audas
Paul Håkans
Ulf Hägglund
Bengt Ståhl

Sommarens familjeregatta

Sommarens familjeregatta är planerad till lördagen den 1 juli. Vi samlas på regattaplatsen, Lat. 63° 28,8′ N, Long. 22° 25,2′ O, kl 14. För att underlätta navigationen till regattaplatsen har regattavärden Sverre Sandås gett följande utprickningtips:

Nya skärgårdsremmare (blåvita):

Västmärke 63° 29,7′ N, 22° 25,5′ O
Ostmärke 63° 29,3′ N, 22° 25,3′ O
Ostmärke 63° 29,05′ N, 22° 25,3′ O

Sydmärket i position 63° 30,0′ N, 22°25,7′ O saknades sommaren 1999.

Senare gemensam utfärd till Stubbens fyr. De som tar sig landvägen till regattaplatsen har möjlighet att delta i utfärden med charterbåt.

Förhandsanmälan till kommodor Stig Brink, telefon 321 1146, senast den 20 juni.

Medlemsavgiften för 2000

Med detta brev följer en bankgiroblankett för medlemsavgiften år 2000. Betala senast den 31.5 och kom ihåg att uppge referensnumret.

De medlemmar som inte betalt medlemsavgiften för 1998 och/eller 1999 får denna gång en bankgiroblankett med två eller tre årsavgifter. Medlemmar som trots påminnelse underlåtit att betala medlemsavgift i mera än två år, kommer att uteslutas på sällskapets årsmöte.

Styrelsen vill i detta sammanhang påminna om att rätten att bära gradbeteckning och föra kompetensvimpel är bunden till medlemskap i någon av navigationsförbundets medlemsföreningar.

Information om aktuella händelser

Kom ihåg att läsa föreningsspalten i Vasabladet. Navigationssällskapet informerar vid behov om aktuella händelser i föreningsspalten.