Jäsenkirjeet

Jäsenkirje 2/2002

Vaasan Navigaatioseura on pitänyt vuosikokouksen 20. helmikuuta. Tuolloin suunniteltiin muun muassa seuraavia tapahtumia kuluvalle vuodelle.

Tutkintotilaisuudet

Navigaatiokurssien tutkintotilaisuudet ovat tänä vuonna tuttuun tapaan huhtikuussa (pidetty jo) sekä joulukuussa.

Silakkamarkkinoille

Linja-automatka SILAKKAMARKKINOILLE Helsinkiin on myös suunnitteilla. Matka tehdään 12. – 13. lokakuuta. Tapahtuma on siis kaksipäiväinen ja edellyttää yöpymistä Helsingissä. Samalla voidaan osallistua Helsingissä PURJELAIVAPÄIVILLE.

Syysmatkamme Helsingin Silakkamarkkinoille ja Purjelaivapäiville lähestyy. Matkan järjestää Oravaisten Liikenne ja matkaoppaana toimii Solveig Audas. Matkaohjelma lyhyesti:

Lauantai 12.10
Keräilykierros linja-autolla tarvittaessa. Lähtö Vaasan Kaupungintalolta klo 04.30. Linja-automatka Vaasa­ Helsinki tauot sopivin välein. Tutustumme Helsingin Silakkamarkkinoihin ­ vanhaan ja perinteiseen syystapahtumaan. Yli sadan vuoden aikana ovat kalastajat koko maasta kokoontuneet kerran vuodessa Helsingin Kauppatorille. Markkinoilla myydään perinteistä suolasilakkaa, maustekalaa ja eri tavoin marinoitua silakkaa. Tule maistamaan tämän vuoden silakka-uutuuksia ja osta samalla herkullisia kalasäilykkeitä talven tarpeeseen. Vanhoja purjelaivoja voi ihailla kauppatorin vieressä, ja Kauppahallista löytyy sekä tunnelmaa että herkkuja.

Majoitus kahden hengen huoneissa Scandic Hotel Grand Marinassa Katajanokalla, kävelymatkan päässä Kauppatorilta. Illallinen hotellissa klo 19.30.

Sunnuntai 13.10
Aamiainen hotellissa. Käynti Korkeasaaren Merenkulkumuseossa. Paluumatka Helsinki-Vaasa tauot sopivin välein.

Matkan hinta:
– 137 euroa/hlö (vähintään 20 osanottajaa)
– 124 euroa/hlö (vähintään 25 osanottajaa)
– 115 euroa/hlö (vähintään 30 osanottajaa)
– Yhden hengen huoneesta 32 euron lisämaksu.

Hintaan sisältyvät:
– Linja-automatka Vaasa­-Helsinki­-Vaasa
– Hotellimajoitus kahden hengen huoneissa
– Ruokailut 1 x illallinen, 1 x aamiainen
– Matkaoppaan palvelut

Hintaan eivät sisälly:
– Muut ruokailut
– Ruokailujuomat

Kuten hinnoista käy ilmi, matkan lopullinen hinta riippuu osanottajien lukumäärästä. Navigaatioseura tarjoaa osanottajille Merenkulkumuseon pääsymaksun (n. 14 euroa/osanottaja).

Ilmoittautuminen:
Ilmoittautumiset ottavat vastaan Solveig Audas, puh. (06) 345 0221, iltaisin klo 18.00 jälkeen, ja Stig Brink, puh. (06) 321 1146 viimeistään 12. syyskuuta.

Ilmoittautuneille lähetämme yksityiskohtaisen ohjelman ja aikataulun myöhemmin.

Osallistuminen tapahtumiin edellyttää useimmiten ilmoittautumista etukäteen. Tästä syystä on hyvä seurata Vasabladetin ja Pohjalaisen toimintapalstoja.

Navigaatioseuralle kotisivu

Navigaatioseuralla on nyt oma Internet-kotisivu. Sisältö on toistaiseksi rajoitettu, mutta sitä tullaan laajentamaan. Kotisivu tulee sisältämään ajankohtaista tietoa seuran toiminnasta sekä helpottamaan yhteydenpitoa seuran jäsenten kanssa. Kotisivun osoite on http://www.nic.fi/~navis/, ja seuran sähköpostiosoite on navis@nic.fi.

Tutustukaa toki myös Navigaatioliiton kotisivuun: http://www.bananabit.com/naviga.

Navigaatioseuran hallitus 2002

Kommodori Stig Brink
Varakommodori Lars Kukkonen
Rahastonhoitaja, jäsenrekisteri Lars Tammelin
Sihteeri Yngve Svarvar
Jäsenet Ole Audas
Paul Håkans
Ulf Hägglund
Petteri Olkkonen